A pápa első alkalommal fogja a keresztények egységéért tartott imahetet személyesen bezárni
(forrás: www.kath.net – 2006. január 16.)

XVI. Benedek pápa pontifikátusa alatt most első ízben fogja a keresztények egységéért tartott imahetet személyesen ünnepélyesen bezárni, ugyanis január 25-én – Szent Pál apostol megtérésének ünnepén – a római Szent Pál bazilikában ő tartja az imahetet záró vecsernyét, jelentette a Fides hírügynökség.

A római Falakon kívüli Szent Pál bazilika (San Paolo fuori le Mura) bencés szerzetesei ebben az évben is különlegesen ünnepélyesen fogják a január 18-tól 25-ig tartó keresztények egységéért meghirdetett imahetet megrendezni. A kezdeményezés ebben az évben e mottó alatt zajlik: „Ahol ugyanis ketten vagy hárman összegyűlnek a nevemben, ott vagyok közöttük.” (Mt 18,20)

Minden nap 17 órakor vecsernye-liturgiát tartanak, melynek középpontjában a keresztények egységéért mondott ima áll. Újdonság ebben az évben, hogy más keresztény felekezeteknek nem csak néhány fontos személyisége vesz ezeken részt, hanem egész közösségek jelen lesznek az interkonfesszionális ünnepeken. Január 18-án, élükön Jonathan Boardman tiszteletessel, az anglikán „All Saints” közösség hívei vesznek az ünnepségeken részt. Január 22-én a bazilika kórusa fogja az istentiszteletet kísérni. Január 23-án, hétfőn különböző román-ortodox egyházközségek papjai és hívei vesznek a római és ostiai vecsernyéken részt. A többi napokon katolikus szerzetesrendek és közösségek lesznek jelen az ünnepségeken.


vissza
a HABEMUS PAPAM oldalra                                       a KEZDŐLAPRA