VASÁRNAPI ÚRANGYALA
Vizsgáljátok meg nagyító alatt az életeteket!
(forrás: www.kath.net – 2006. március 6.)

XVI. Benedek pápa a vasárnapi (március 5-én, nagyböjt első vasárnapján) úrangyala imádság alatt a nagyböjti idő jó kihasználására szólította fel a híveket. És mindjárt jó példával is szolgált: következő szombatig nagyböjti lelkigyakorlaton vesz részt.

Csak „a hazugság és bűn rabszolgaságából kiszabadulva” tudja az ember „létének teljes értelmét megtalálni, és békét, szeretetet és örömet szerezni”, mondta XVI. Benedek pápa a Szent Péter téri vasárnapi úrangyala imádságnál.

XVI. Benedek vasárnap este óta a kúriával együtt vesz részt az apostoli palotában a nagyböjti lelkigyakorlatokon, ami március 11-ig tart. Emiatt a szerdai általános audiencia is elmarad. A nagyböjt kiváló alkalom arra, hogy életünket figyelmesen nagyító alá vegyük, emlékeztette a pápa a híveket.

Az úrangyala imádság után a pápa a diákokat meghívta a következő vasárnapi rózsafüzér imádságra a vatikáni audiencia terembe. Március 11-én tartják a 4. Európai Egyetemi Napot, amelynek csúcspontja a pápával közösen öt órakor tartandó Mária-vigília, amelyet több európai nagyvárosban élőben fognak közvetíteni.

Krisztus visszafordulásra szólít bennünket. Nyissuk ki szívünket újra az Úr és az ő üzenete előtt.


vissza

a HABEMUS PAPAM oldalra                              a KEZDŐLAPRA