NAGYBÖJTI LELKIGYAKORLAT
Az Egyház vezetőinek „csak egyetlen ambícióra” van szükségük
(forrás: www.kath.net – 2006. március 7.)

Az Egyház vezetőinek „csupán egyetlen ambíciójuk” kell legyen, nevezetesen „Istent valóban szeretni”, követelte Marco Pe bíboros, a pápa és a kúria számára tartott nagyböjti lelkigyakorlat prédikátora, a hétfő délelőtti első meditációjában. A lelkigyakorlat vasárnap este kezdődött az apostoli palotában a Redemptoris Mater kápolnában, és március 11-ig tart.

Ezen idő alatt nem lesznek pápai audienciák. Radio Vatikan beszámolt Velence egykori pátriárkája, Ce bíboros első meditációjának néhány gondolatáról. A világnak látnia kell, hogy a Vatikán képviselői olyan emberek, akik Istent szeretik, és akiknek a viselkedése hitüket fejezi ki. „Egyetlen ambíciónknak kell lenni: Láttatni kell az emberekkel, hogy korlátaink ellenére olyan emberek vagyunk, akik az Urat igazán szeretik, olyan személyek, akik szerelmesek az Úrba, akik nem engedik, hogy szakadék keletkezzen a között, amit hirdetnek, és a között, amik ők valójában.”

Ce bíboros arra bátorította a pápát és a kúria tagjait, hogy lelkigyakorlatukat „az Egyház és a hívek iránti szeretetüknek” tekintsék. „Az Evangélium arra szólít fel bennünket, hogy aktívak legyünk és ne csak nézők, akik racionalitásuk ereje mögé sáncolják el magukat”, mondta. Az egyházi vezetőknek olyan embereknek kell lenniük, „akik Jézussal találkoztak, és akiket az ő fénye elcsábított”.

A meditáció témája: „Jézussal a húsvét felé haladni – Márk Evangéliumának kíséretében”. Hallgatóinak húsvét üzenetét akarja közvetíteni, nyilatkozta a Radio Vatikannak a bíboros a gyakorlat kezdetén. „A remény üzenetét akarom mindenkinek átadni. Minden keresztényt szeretnék meghívni, hogy ebben a nagyböjtben imádkozzon, böjtöljön, hogy ezáltal olyan életstílusa legyen, amely kifejezi a belső megújulást, és hogy a felebaráti szeretetet gyakorolja. Amit valaki megspórol, az váljon a szegények kenyerévé. A nagyböjti idő ezen három műve képes egy olyan életstílus megalapítására, amely megváltoztatja a világot.”


vissza

a HABEMUS PAPAM oldalra                              a KEZDŐLAPRA