A Vatikán véget vetett a cölibátus-spekulációknak
(forrás: www.kath.net – 2006. november 14. és 16.)

1.
A pápa november 16-ára egybehívta a római kúriát
(forrás: www.kath.net – 2006. november 14.)

XVI. Benedek pápa csütörtökre rendkívüli ülésre hívta össze a római kúria testületeinek összes felelős vezetőjét. A CWNews katolikus hírügynökség beszámolója szerint a „régi mise” minden pap számára való engedélyezése is napirenden lesz.

Hasonló találkozásra XVI. Benedek pontifikátusa alatt eddig mindössze kétszer került sor. Az első 2006. február 13-án, a második április 7-én. Kedden a késő délelőtti órákban a Vatikán megerősítette, hogy a találkozás napirendjén lesz a kiközösített kúria-érsek Emmanuel Milingo esete, valamint a papok kötelező cölibátusának kérdése. De azt nem, hogy a találkozón a régi mise kérdését is szóba hozzák.


2.
A Vatikán véget vetett a cölibátus-spekulációknak
(forrás: www.kath.net – 2006. november 16.)

XVI. Benedek pápa és a legfontosabb vatikáni hivatalok vezetői újfent kihangsúlyozták a cölibátus értékét. Ez áll abban a határozatban, amelyet a pápának a legszűkebb munkatársival folytatott csütörtöki találkozója után adtak ki. A találkozó résztvevői azt is kiemelték, milyen fontos „mind a szeminaristák, mind a már felszentelt papok szolid emberi és keresztény kiképzése”. A pápának és a kúria vezetőinek bemutatták a legújabb számokat arról, hogy „az utolsó években hány pap kérte a kötelező cölibátus alóli felmentést, és mi annak a lehetősége, hogy ezek közül azok a papok újra szolgálatba léphessenek, akik az Egyház idevonatkozó feltételeit ismét teljesítik”.


vissza

a HABEMUS PAPAM oldalra                              a KEZDŐLAPRA