XVI. Benedek pápa „Jézus”-könyve 2007 áprilisában jelenik meg
(forrás: www.kath.net – 2006. november 21.)

XVI. Benedek pápa érdeklődéssel várt „Jézus”-könyve 2007 áprilisában jelenik meg, jelentette kedden (2006. november 21-én) a Herder kiadó. Ugyanakkor a Vatikán is hírül adta, hogy a pápa a könyv első részén befejezte a munkát, és a kéziratot átadta a vatikáni könyvkiadónak.

A könyv címe olaszul: „Gesu di Nazareth. Dal Battesimo nel Giordano alla Trasfigurazione” – „Názáreti Jézus. A Jordánban való megkeresztelkedéstől a színeváltozásig”. A mű Jézus Krisztus történetéről és alakjáról szól.

A német kiadás, melynek címe: „Jézus von Nazareth” a Herder kiadónál jelenik meg, a pápa 80. születésnapjára. „Egy pápa Jézusról szóló könyve – ez egyedülálló a történelemben”, véli Manuel Herder kiadó, aki ott volt novemberben Rómában Joseph Ratzinger 50 éves írói jubileumán, és az általános audiencián beszélt XVI. Benedek pápával. Ugyanez nap délutánján elkezdődtek a tárgyalások két olasz kiadóval.

„Örülök a pápai kéziraton való munkának”, mondta Burkhard Menke, a pápa lektora. „Mert megint egy csomó mindent tanulok. A pápa teológusként az ‘egészből’ merít, és ez örömet okoz.”

Joseph Ratzinger 1956. november 8-án írta alá első szerződését a Herder kiadónál, amelyben arra kötelezte magát, hogy a tekintélyes „Teológiai és egyházi lexikon” számára két cikket ír: „A feltámadás teste” és „A test feltámadása” témában. Ebben az időben a freisingi egyetem docense volt. Azóta több mű is következett. Joseph Ratzinger bibliográfiája 120 darabot ölel fel, közöttük olyan jelentős műveket, mint „A liturgia szelleme”, „Hit, igazság, tolerancia” és „A változás idejének értékei”.


vissza

a HABEMUS PAPAM oldalra                              a KEZDŐLAPRA