A pápa bejelentette az eucharisztikus szinódusról készült apostoli irat hamaros megjelenését
(forrás: www.kath.net – 2007. február 23.)

Az eucharisztiáról szóló szinódust követő apostoli irat nemsokára megjelenik, mondta csütörtök (2007. február 22-én) délelőtt XVI. Benedek pápa a római egyházmegye papjaival az „Aula delle Benedizioni”-ban megtartott hagyományos nagyböjt kezdeti találkozóján.

Az irat, az úgynevezett apostoli exhortáció, a 2005-ös püspöki szinódus eredményeit foglalja össze. A szinódus témája „az Eucharisztia: az Egyház életének és küldetésének forrása és csúcspontja” volt. A papokkal való találkozása alkalmával a pápa megemlítette, hogy az apostoli exhortáció számos elmélkedést tartalmaz a szinódus néhány kulcstémájáról.

A pápai irat tartalmilag azokon a javaslatokon (propozíción) alapszik, melyeket a háromnapos ülés után fogalmaztak meg. A javaslatokat a pápa engedélyével egy nem-hivatalos verzióban már nyilvánosságra hozták, mégpedig latin és olasz nyelven.

E propozíciók alapján állította össze XVI. Benedek az apostoli iratot. Eközben már a következő püspökszinódus előkészületei is folynak. 2008 októberében találkoznak ismét a világ püspökei, hogy „Isten szaváról az Egyház életében és küldetésében” tárgyaljanak.


vissza

a HABEMUS PAPAM oldalra                              a KEZDŐLAPRA