Örvendetes hírek tridenti rítusú szentmisékről
(forrás: www.summorum-pontificum.de – 2007. szeptember 18.)

1. Santiago-ban Bernadino Pinera püspök a „Summorum Pontificum” hatályba lépésének napján, szeptember 14-én a San Isidro Labrador templomban ünnepi főpapi misét celebrált „Szent V. Pius tiszteletreméltó rítusában”. Egy spanyolnyelvű internetes blog nagyméretű képeket közölt a szentmiséről.

2.
A St. Louis/USA érsekség Kenrick-Glennon szemináriumában a szent Kereszt felmagasztalásának ünnepét usus antiquior-ban bemutatott főpapi misével ünnepelték meg. Természetesen erre az alkalomra számos vendég is érkezett, de a pápa-hű és igazhitű Burke érsek szemináriuma saját erőből is meg tudja tölteni tágas kápolnáját: a most induló tanévre 112 szeminarista iratkozott be. Ez 37-tel több, mint az előző évben, ami pedig szintén rekord számmal dicsekedett.

3.
További misék az USA-ból és Angliából:
     Finn püspök Kansas Cityben celebrált az usus antiquior-ban főpapi misét.
     A Raleigh egyházmegyében a megyéspüspök jelenlétében mutattak be tridenti rítusú szentmisét.
     Az EWTN katolikus televízió közvetítette a Birmingham-i főpapi misét.
     Angliában a London Oratory-ban celebráltak ünnepélyes tridenti rítusú nagymisét, melyről lélegzetelállító képek kerültek az internetre. További információk a The New Liturgical Movement-nél.

4.
Augusztus végén a németországi Herzogenrath-ban tanfolyamot rendeztek a régi mise végzésére. Szeptember 14-án az Aachener újság is beszámolt erről az örvendetes eseményről.

5.
Egy amerikai, de a Vatikánban dolgozó pap – Father Zuhlsdorf – internetes blogja: http://www.wdtprs.com/blog/ címen található. Innen az angol nyelven értők fontos híreket tudhatnak meg: többek között Father Zuhlsdorf az angol nyelvterületen a motu proprio megjelenése óta nyilvánosan bemutatott összes tridenti rítusú szentmisét felsorolja.


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA