Ki bizonyul a homokosok jobb barátjának?
(forrás: www.kath.net – 2008. február 15.)

Amerikai Egyesült Államok
Az Egyesült Államokban a demokrata párton belül az abortusz-vita után újabb „szerencsétlen versengés” dúl, ezúttal arról szól a küzdelem, a két kandidátus közül melyik inkább „pro-gay”, azaz pártolja jobban a homoszexuáliokat.

Hillary Clinton bejelentette, hogy megválasztása esetén ő lesz az első amerikai elnök, aki egy Gay-parádén (homoszexuális felvonuláson) részt vesz. Egy homo-újságban Hillary Clinton egyértelműen kiállt a homoszexuálisok jogai mellett, és úgy vélte, hogy Barack Obama kevésbé lelkesen lép fel a homoszexuálisok jogaiért, mint ő. Obama viszont napokkal ezelőtt azt kritizálta, hogy Clinton választási gyűlésein alig beszél a homoszexualitásról.

Hillary Clinton a homo-magazinnak szó szerint ezt mondta: „Több éve barátja vagyok a buzi-közösségnek.” Clinton kritizálta, hogy Obama fellépett Donnie McClurkin egyik evangélium-rendezvényén. McClurkin egy ex-homoszexuális, aki újra és újra nyilvánosan hangsúlyozza, hogy a homoszexualitás nem genetikai kondicionálás, hanem az életstílusnak egy választása.

Clinton a továbbiakban a homo-házasság elismeréséért szállt síkra, amit Obama szintén támogat.


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA