„Azt aratjuk, amit vetettünk”
(forrás: www.kath.net – 2007. július 5.)

London/Anglia
Az egyre gyakrabban előforduló rossz időjárás Isten büntetése lehet az erkölcstelenség és a kapzsiság miatt – e meggyőződésének adott hangot két teológiailag konzervatív angol püspök, miként erről a „Sunday Telegraph” londoni napilap 2007. július 1-én beszámolt.

2007. június végén Anglia és Wales területét katasztrofális árvíz sújtotta, mely masszív károkat okozott, százakat fedél nélkülivé tett és számos halálos áldozatot követelt. E katasztrófa okának az evangélikális mozgalom egyik vezető képviselője, Graham Dow anglikán püspök a természettel szembeni hiányzó respektus mellett mindenek előtt a társadalom erkölcsi széthullását nevezte meg.

Az azonos neműek kapcsolatának bejelentett partnerségként való bevezetése tönkre teszi a házasságot. Az anti-diszkriminációs törvénykezés is az új szexuális szabadosság része. „Arra a pontra jutottunk, ahol Isten ítélőszéke előtt kell számot adnunk”, mondta Dow, aki a továbbiakban még a globális gazdasági struktúrákat is kritizálta, majd azt mondta, hogy a harmadik világ kizsákmányolása további ok Isten ítéletének.

Dow igazi bűnbánatot követelt. Liverpool anglikán püspöke, James Jones szintén Isten figyelmeztetésének tartja a környezeti katasztrófákat: „Azt aratjuk, amit elvetettünk.”

Az angol homoszexuális csoportok visszautasítják Dow püspök állításait. A püspök „a bronzkorból itt maradt primitív alak”, jelentette ki egyesületük.


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA