A latin-német nyelvű imafüzetek nagy sikere
(forrás: www.kath.net – 2007. szeptember 19.)

München/Németország
A „Kirche in Not” (= az Egyház veszélyben) világszerte működő katolikus segélyszervezet által kibocsátott imalap, „Világszerte együtt imádkozni – alapimádságok németül és latinul” című brosúra három hónap alatt 100 ezer példányban fogyott el. Ahogy azt a segélyszervezet Münchenben bejelentette, mindenekelőtt a plébániák éltek az alkalommal, és rendelték meg a kis füzetet a mise latin imáinak könnyebb elsajátításához. Az imafüzeteket mind az új, mind a régi, XVI. Benedek pápa által, mint „rendkívüli rítusú” miseként engedélyezett latin szentmiséknél használni lehet.

A „Világszerte együtt imádkozni” imafüzet kiadásával a „Kirche in Not” pápai jogú segélyszervezet XVI. Benedek pápának azon igyekezetét támogatja, hogy az Egyház világnyelve, a latin ismét nagyobb teret kapjon az Egyház és a hívek életében. A „Kirche in Not” németországi vezetője, Klaus Wundlechner akciójukat azzal magyarázza, hogy a katolikusok a latin nyelvű alapimádságokkal „mindenütt otthon” vannak.

A füzet mind az otthoni, családi körben mondott imánál, mind a helyi istentiszteleteken és a külföldi zarándoklatokon hasznos lehet. Az az adat, melyet a német statisztikai hivatal nemrég hozott nyilvánosságra, és amely azt mutatja, hogy 2001 óta a német gimnáziumokban latinul tanuló diákok száma 30 százalékkal emelkedett, is azt bizonyítja, hogy egyre több ember érdeklődik kultúránk gyökerei iránt, mondta Wundlechner.

A „Kirche in Not” által szervezett, 2008. április 11. és 13. között Augsburgban megrendezésre kerülő „Világegyházi Találkozó 3. Nemzetközi Kongresszusa” megnyitó miséjét Dario Castrillon Hoyos kúriai bíboros a régi (tridenti) latin rítusban fogja celebrálni. A kongresszus következő két másik napján a Rómával egyesült görög-katolikus egyház bizánci rítusú szentmiséjét, majd egy NOM misét fognak bemutatni.

Az imafüzetet (nagy tételben is) térítés nélkül meg lehet rendelni a következő címeken:
„Kirche in Not“, Albert-Roßhaupter-Straße 16, 81369 München, Telefon: 0 89 / 7 60 70 55, Fax: 0 89 / 7 69 62 62 vagy e-mail: info@kirche-in-not.de, illetve

a következő internetes oldalról meg lehet nézni és le lehet tölteni:
www.kirche-in-not.de


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA