Az Úr soha nem hagyja el Egyházát
(forrás: www.kath.net – 2008. május 18.)

XVI. Benedek pápa május 18-án, szombaton kezdte meg Liguria-i pasztorális látogatását. Elsőnek Savonát és az ottani „Nostra Signora della Misericordia” Mária-kegyhelyet látogatta meg. A kegyhelyet 1815-ben VII. Pius pápa alapította. A pápa mostani látogatása kapcsán a templomnak az „Arany Rózsát” adományozták.

Ezután XVI. Benedek pápa Savona főterén, a Piazza del Popolo-n szentmisét celebrált. Prédikációjában Szentháromság vasárnapról emlékezett meg, és az Úr és az Ő Egyházához való hűségre szólított fel. Az egyházfő ismételten felszólította a híveket, hogy gyakran imádkozzanak és e célra kis házi kápolnákat alakítsanak ki.

XVI. Benedek pápa hangsúlyozta, hogy az Úr irgalmas Isten, aki a súlyos pillanatokban sem hagyja magára Egyházát. A pápa arra is emlékeztetett, hogy Mária az irgalmasság anyja. A Savona-i szentélyben éppen erre emlékeznek. Végezetül arra hívta fel a katolikusokat, hogy Krisztus arcát keressék.

Külön a fiatalokhoz fordulva a pápa szó szerint ezeket mondta: „Ajándékozzátok ifjúságotokat Istennek és felebarátaitoknak. Krisztus követése mindig azt jelenti, hogy merünk az áram ellen úszni. Ez az igazi önmegvalósítás és valódi boldogság útja.” Ezután még arra szólította fel a fiatalokat, hogy a szentté-válás ideálját és a többi fiatallal való párbeszédet keressék.


vissza

a HABEMUS PAPAM oldalra                              a KEZDŐLAPRA