„Nagyobb a tér az ördög számára”
(forrás: www.kath.net – 2008. április 26.)

Róma/Olaszország
Olaszországban terjed a sátánizmus. Az ördögimádók egyik központja a főváros, Róma. „Nagyobb a tér az ördög számára”, mondta az ismert exorcista, Pater Gabriele Amorth, a CBN amerikai hírügynökségnek. A sátánizmus és az okkultizmus egyre inkább divatba jön, tette ehhez még hozzá Perdo Barrajon katolikus pap.

A hagyományosan katolikus Olaszországban a becslések szerint mintegy 800 sátánista csoport létezik, több mint 600 ezer taggal. Az elmúlt időben néhány brutális gyilkosságot a sátánizmussal hoztak összefüggésbe. 2006-ban öt sátánistát hosszabb börtönbüntetésre ítéltek rituális gyilkosságok miatt.

Az észak-olasz Lombardiában Busto Arsizio bírósága bizonyított ténynek találta, hogy a „Sátán bestiái” nevű csoport 1998-ban egy fiatal párt egy fekete mise során meggyilkolt. A fiatalokat 60 késszúrással és 80 kalapácsütéssel megsebesítették és még élve sírba dobták. A sátánisták 29 éves vezérét kétszeres életfogytiglanra, négy további 19 és 28 év közötti tagot 24-től 26 évig tartó fegyházra ítéltek. Állítólag a csoport további rituális gyilkosságokért is felelős. A „Sátán gyermekei” nevű csoport vezetőjét, Marco Dimiti-t már 1996-ban 14 hónapi szabadságvesztésre ítéltek kiskorúak sátáni rituálén való megerőszakolásáért.

Amorth és Barrajon atyák papokat képeznek ki a démonok kiűzésére és a sátánizmussal való bánásmódra. Ennek keretében meg kell tanulni különbséget tenni a sátáni megszállottság és a pszichikai megbetegedés között. Többek között arra kell figyelni, vajon a vizsgált személy pánikkal reagál-e a keresztre vagy Jézus nevére.

Patrick Johnstone, angol vallás-statisztikus szerint Olaszország 56,8 milliónyi polgára közül több mint 80 százalék a római-katolikus Egyház tagja. A protestánsok aránya körülbelül egy százalék.


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA