Rómában elkészült a személyi plébánia
(forrás: www.summorum-pontificum.de – 2008. május 7.)

Csaknem öt hónappal első híradásunk után, végre eljött az óra: a pápa megalapította Rómában a régi rítus számára a személyi plébániát.

A húsvéti dátummal ellátott alapító dekrétum kijelenti, hogy az alapítás „a Summorum Pontificum 10. fejezetének megfelelően és a bíboros-vikárius ajánlatára jön létre”, és a továbbiakban leszögezi, hogy a „Szentatya arról intézkedett, hogy Róma központjában, az első kerületben egy az istentisztelet számára megfelelő hely, nevezetesen a Ss. Trinita dei Pellegrini templomban egy személyi plébánia legyen megalapítva, hogy a Rómában levő tradicionális hívek egész közössége megfelelő lelkipásztori ellátásban részesüljön.”

A Szent Péter Közösség mélységesen hálás a pápának és vikáriusának, Ruini bíborosnak, hogy e Szent Péter székének helyén levő plébániát ők láthatják el. Azon számos kerület közül, melyekben a Szent Péter Közösség működik, ez a tizedik és Európában az első, amelyben egy személyi plébánia alakul.

Joseph Kramer FSSP főtisztelendő atyát nevezték ki a Ss. Trinita dei Pellegrini plébánia első plébánosának, az azonos nevű tiszteletreméltó közösség rektorának, valamint a templom rektorának. A hivatalába történő ünnepi beiktatás június 8-án lesz.


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA