Veszélyek, melyek az Egyház szentségére leselkednek
(forrás: www.kath.net – 2008. december 1.)

XVI. Benedek pápa a Szent Péter bazilikában szombaton, november 29-én ünnepélyes vecsernyével nyitotta meg adventet és az új egyházi évet. Advent első vasárnapi vecsernyéjének középpontjában az „Úr, jöjj segítségemre” zsoltár állt. XVI. Benedek pápa ezzel nyitotta meg az új évet. Ez a kiáltás olyan embertől származik, aki veszélyben van, mondta Benedek pápa szombat este a bazilikában. De ez egyúttal az Egyház segélykiáltása is, mely számtalan kihívás és veszély közepette létezik.

A pápa hozzáfűzte: „Olyan dolgokról van szó, melyek az Egyház szentségét veszélyeztetik. Az Egyházat a maga egészében kell védelmezni, ahogy ezt Pál apostol is ismételten hangsúlyozta. Ennek a védelemnek kell az Egyházat a szorongattatásoktól megóvni, hogy az Úr visszatérhessen hozzánk.”

A fent idézett zsoltár „igaz emberek” segélykiáltása, folytatta a pápa, akik ellen akarnak állni a gonosznak.

„Az Advent ezért a remény spirituális ideje. Ebben az időszakban az egész Egyház arra szólíttatik fel, hogy a reményt híveinek és az egész világnak tovább adja. Az egész spirituális misztikus test – vagyis az Egyház – úgymond »a remény jele«.”


vissza

a HABEMUS PAPAM oldalra                              a KEZDŐLAPRA