XVI. Benedek pápa utazása a Szentföldre 2009 májusában
(forrás: www.kath.net – 2008. november 27.)

Jeruzsálem
A Szentszék az elkövetkezendő évre a pápa szentföldi látogatását fontolgatja. Ezzel kapcsolatban már folynak a „diplomáciai tárgyalások”, erősítette meg a Vatikán szóvivője, P. Federico Lombardi a hírt. Egy izraeli napilap, a „Haaretz”arról tudósított, hogy XVI. Benedek pápa 2009 májusában látogat el Izraelbe és a palesztin területekre.

Izrael miniszterelnöke, Simon Perez hívta meg a pápát, írja a „Haaretz”. A lap szerint Perez két héttel ezelőtt találkozott Antonio Franco apostoli nunciussal, aki azt mondta neki, hogy a pápa elfogadna egy Izraelbe szóló meghívást. Az elnök erre azonnal elküldte a hivatalos meghívót a Vatikánba, amire postafordultával megjött a pápa beleegyezése. XVI. Benedek pápa a „hivatalos palesztin vezetőkkel” is tervez találkozást, valószínűleg Betlehemben.

Ez lenne egy katolikus egyházfő harmadik útja Izraelbe az 1947-es államalapítás óta. VI. Pál pápa 1964-ben látogatta meg a Szentföldet, még azelőtt, hogy a Vatikán elismerte volna államként Izraelt. II. János Pál pápa 2000-ben volt Izraelben.


vissza

a HABEMUS PAPAM oldalra                              a KEZDŐLAPRA