Új prefektusa van az Istentiszteletek Kongregációnak
(forrás: www.summorum-pontificum.de és www.kath.net – 2008. december 9.)

Toledo érseke, Spanyolország prímása, Antonio Cańizares Llovera bíborost nevezte ki a pápa kedden az Istentiszteletek (Liturgikus) és a Szentségek Kongregáció új prefektusának. Llovera bíboros ebben a funkcióban a 76 éves nigériai Arinze bíborost követi, akinek nyugdíjazási kérelmét a pápa elfogadta.

Antonio Cańizares Llovera bíboros 63 éve. 2005 márciusa óta a spanyol püspöki konferencia helyettes elnöke. Cańizares Llovera ezenkívül tagja a Hittani Kongregációnak és az Ecclesia Dei Pápai Bizottságnak.

Antonio Cańizares Llovera bíborost 1970. június 21-én szentelték pappá, egy évvel később doktorált teológiából a Salamanca-i Pápai Egyetemen. II. János Pál pápa 1992. március 6-án Avila püspökének nevezte ki. 1992. április 25-én szentelték püspökké. 1996. december 10-én Granada érseke lett, majd 6 évvel később, 2002. október 24-én Toledo érseke és Spanyolország prímása.

Püspöki működése alatt Avilában katolikus egyetemet alapított. Számtalan publikáció szerzője, valamint betegeket, kábítószereseket és munkanélkülieket gondozó intézmények alapítója.

Teológiájában és liturgikus elképzeléseiben az új prefektus nagyon közel áll XVI. Benedek pápához. S.E. Canizares nem csak akkor mutatta meg, hogy számára a régi rítus az Egyház feladhatatlan tradicionális javaihoz tartozik, amikor a Krisztus Király Intézet számára papot szentelt, hanem azzal is, hogy 2006-ban tagja lett az Ecclesia Dei Pápai Bizottságnak.

Llovera bíboros új hivatalában kétségtelenül támogatni fogja, hogy a gyakorlatban a Novus Ordo erősebben bekapcsolódjon a római rítus folytonosságába.


vissza

a HABEMUS PAPAM oldalra                              a KEZDŐLAPRA