Új tanácsadók a pápai liturgia számára
(forrás: www.kath.net és www.summorum-pontificum.de – 2008. szeptember 25.)

A Szentatya tegnap számos új tagot nevezett ki a „liturgikus ünnepségek vatikáni hivatala” számára: liturgia tanácsadókat, ún. konzultánsokat – köztük a Szent Gergely pápa liturgiájának mindkét kiváló ismerőjét és támogatóját, Uwe Michael Lang pátert, a Szentségek Kongregációjából és Msgr. Nicola Bux-ot, akikről a régi misével kapcsolatban a katolikus híradásokban már sokszor szó esett.

(Uwe Michael Lang atya a szerzője „Conversi ad Dominum – Az Úr felé fordulva, A liturgikus ima-irány” című könyvnek, melynek a budapesti papszemináriumban rendezett hazai bemutatóján személyesen is részt vett. Lang atya ugyancsak jelen volt az augusztusi budapesti nemzetközi liturgikus konferencián.)

Az újonnan kinevezettek között van még P. Paul C.F. Guenther OSB, aki az Usus Antiquor című nemrég alapított újság kiadói köréhez tartozik, valamint a Pápai Athenäum Regina Apostolorum egyik tagja, P. Mauro Gagliardi és a Szent Kereszt Pápai Egyetem egyik tanára, P. Juan José Silvestre Valor. Szintén tanácsadó lett a bencés Paul Gunter, aki a San Anselmo főiskolán liturgiatudományt tanít.


vissza

a HABEMUS PAPAM oldalra                              a KEZDŐLAPRA