Nincs olyan árnyék, melyet Krisztus világossága ne derítene fel
(forrás: www.kath.net – 2009. január 6.)

Ünnepélyes nagymisével ünnepelte a Szent Péter katedrálisban XVI. Benedek pápa január 6-án, kedden Vízkeresztet, vagyis az Úr megjelenésének ünnepét. Prédikációjában a pápa az elkövetkezendő évben új reményre szólított fel.

„Nem létezik olyan árnyák, bármilyen sötét legyen is, melyet Krisztus világossága ne derítene fel. És ezért nem szabad nekünk, Krisztus-hívőknek soha a reményt elvesztenünk – még ma, azon nagy szociális és gazdasági válság láttán sem, mely az embereket félelemben tartja. De a gyűlölet és a pusztító erőszak láttán sem, mely a világ sok részét vérben áztatja. Sőt, a magukat saját istenükké tevő emberek önzése és önteltsége láttán sem, mely olykor Istennek az élet, az emberi méltóság, a család vagy a teremtéssel kapcsolatos üdvtervébe való veszélyes beavatkozáshoz vezet.

A mi igyekezetünk, mellyel az emberi életet és világot azon mérgektől és a bepiszkolástól akarjuk megszabadítani, melyek képesek a jelent és a jövőt elpusztítani, megőrzi értékét és jelentőségét – akkor is, ha látszólag sikertelenek, vagy ha tehetetlennek érezzük magunkat az ellenséges hatalmak túlereje láttán.”

XVI. Benedek pápa azt is megemlítette, hogy az UNO a 2009-es évet az asztronómia évének kiáltotta ki, és ezért a betlehemi csillag történetét különleges kozmologikus szemüvegen keresztül olvasta.


vissza

a HABEMUS PAPAM oldalra                              a KEZDŐLAPRA