A betlehemi gyermekben igazság és dicsőség ragyog fel
(forrás: www.kath.net – 2009. január 6.)

A január 6-i Angelus-imánál XVI. Benedek pápa az embereket arra szólította fel, hogy ne zárkózzanak el Isten jövetele elöl. Heródes királynak a csillagvizsgálók előtti ellenséges magatartása az Evangéliumban „a gyűlölséget, a kétszínűséget és a felületességet” szimbolizálja, mely korunkban is megnyilvánul Isten titkával szemben.

A pápa ezután nyomatékosan a béke helyreállítására szólította fel a feleket a Szentföldön.

Epiphania – folytatta a pápa – sok országban a gyermekek ünnepe is. Ezért mindenekelőtt azokra a gyermekekre gondol ma – mondta –, akiket Kongó keleti részén fegyveres banditák raboltak el. Arra szólította fel ezen „embertelen brutalitás szerzőit”, hogy az elrabolt gyermekeket küldjék vissza családjukhoz. Közel állónak érzem magam a helyi keresztényekhez, mondta a pápa, aki három hónap múlva Afrikába akar utazni.

A német zarándokokat XVI. Benedek pápa e szavakkal üdvözölte:
„A betlehemi gyermekben az egész világnak Isten igazsága és dicsősége ragyog fel. Jézus Krisztus minden ember és nép szabadítója és megváltója. Rá mutat a betlehemi csillag és az egész teremtés. Őt nyilatkoztatja ki Isten szava a Szentírásban. Életünk tanúságával mi is ahhoz akarunk hozzájárulni, hogy a kereső emberek megtalálják az Istenhez vezető utat, aki a szeretet, és aki az üdvöt adja.


vissza

a HABEMUS PAPAM oldalra                              a KEZDŐLAPRA