Híresztelések Rómából
(forrás: www.summorum-pontificum.de – 2009. január 10.)

A „Rorate Coeli” a „Monde et Vie” francia újság egyik riportjában azt a hírt tette közzé, hogy a közeljövőben az Ecclesia Dei Pápai Bizottság státusza jelentős változáson esik át. Eszerint a bizottság mostani elnöke, aki már túl van a korhatáron, Dario Castrillón Hoyos (76) bíboros lemond hivataláról, majd ezt követően a bizottság beolvad az Istentiszteletek Kongregációjába. Az eddigi alelnök, Msgr. Camillo Perl (lásd fotó) ettől kezdve a kongregáción belül püspökként irányítaná a „régi rítus” ügyeit.

A „Rorate Coeli” e hír hallatára „riadót fújt”.
De mi, a www.summorum-pontificum.de internetes portál készítői inkább azokat a véleményeket osztjuk, melyek ezen intézkedéstől örvendetes normalizálódást várnak. Reményünket arra alapozzuk, hogy az Istentiszteletek Kongregációjának új elnöke, Canizares bíboros, nagyra értékeli a régi liturgiát és lehetőségeihez képest nyilván arra törekszik, hogy a régi rítus papjainak és híveinek helyzetét az Ecclesia Dei közösségeken kívül is támogassa.

És még egy hír Rómából:
Re bíboros, a püspökök kinevezését intéző kongregáció prefektusának utódaként a liberális francia egyházi lap, a „Golias”, Sydney érsekét, S. E. George Pell bíborost hozta szóba. Pell bíborostól elvárható, hogy hivatalát szigorúan a pápától kapott iránymutatások alapján tölti be.


vissza

a HABEMUS PAPAM oldalra                              a KEZDŐLAPRA