A pápa is látható már a You Tube-n
(forrás: www.kath.net – 2009. január 23.)

2009. február 23-tól a Vatikánnak saját oldala van a YouTube-n. A hivatalos Vatikán-adó, a

www.youtube.com/vatican

naponta hoz híreket a pápa tevékenységéről és a Vatikánban zajló eseményekről – angol, spanyol, olasz és német szöveggel. Az új adót a Vatikán Sala Stampa termében mutatták be.

Pater Federico Lombardi, vatikáni szóvivő szerint, „sokan vannak szerte a világon, akik jobban szeretnék tanulmányozni, amit a pápa gondol, akik tudni szeretnék, amit a katolikus Egyház korunk nagy problémáihoz mond. Ezzel az új adóval ez mától egyszerűbbé válik”.

A hír-clipek egy vagy kétperces hosszúságúak lesznek és minden nap újak jelennek meg. A fordításokat a H2onews, katolikus hírügynökség végzi. A nagyobb eseményeket nagyobb terjedelemben és az eredeti hanggal lehet majd látni.

Már most láthatók az első videó felvételek XVI. Benedek pápáról, többek között a karácsonyi üzenet, a diplomatáknak szóló újévi beszéd vagy a Radio Vatikan-nal tett látogatás.

„Egy olyan út kezdetén állunk a világhálón, mely messzire visz bennünket. A pápa, a katolikus Egyház, a vatikáni tévé és rádió ezen újabb kommunikációs eszközzel kísérik útjukon a mai embert – mégpedig nagy szimpátiával és részvéttel”, mondta Lombardi.

XVI. Benedek pápa minden fontos beszéde a továbbiakban is hallható német nyelven a KathTube.com alatt.


vissza

a HABEMUS PAPAM oldalra                              a KEZDŐLAPRA