Az Ecclesia Dei dvd-t adott ki a „régi” rítusról
(forrás: www.exsultet.net és www.summorum-pontificum.de – 2009. augusztus 10.)



Az Ecclesia Dei Pápai Bizottság a „Rinascimento Sacro” beszámolója szerint dupla-dvd-t adott ki a római rítus „rendkívüli” formájának begyakorlására. A dvd-t négy nyelven – olaszul, angolul, spanyolul és franciául – lehet megtekinteni.

A továbbiakban a „Rinascimento Sacro” arról számol be, hogy az első dvd tartalma egy csendes mise, valamint Dario Castrillon Hoyos bíboros bevezetője, továbbá néhány részlet különböző eseményekről, mint például a 2003-ban a római Santa Maria Maggiore bazilikában bemutatott régi rítusú főpapi miséből.

A második dvd módszeres, részletes magyarázatokkal szolgál a csendes mise egyes rubrikáihoz és mozdulataihoz, valamint a mise előtti előkészülethez és a mise utáni hálaadáshoz.



A kettős-dvd egy példányát mostantól kezdve közvetlenül az Ecclesia Dei-nél lehet megrendelni a következő címen:
     Pontificia Commissione Ecclesia Die
     Palazzo della Congregazione per la Dottrina della Fede
     Piazza del Sant’Uffizio, 11
     00193 ROMA
     Tel.: +39 06 69885213 oder +39 06 69885494
     Fax: +39 06 69883412

Valójában egy ilyen projekt semmi újat nem jelent, hiszen a rítus begyakorlására már többen is kiadtak ehhez hasonló anyagot, például a Pius és Péter Közösség és a St. John Cantius kanonokok. De mivel ezt a mostanit a Szentszék tette közzé, az egész hivatalos jelleget kap. Egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy a Szentatya a szentmise e formájának széles elterjedését kívánja, ezért adtak a dvd-nek nemzetközi jelleget.

Bár egy ilyen dvd megjelenését a bizottság korábbi elnöke, Castrillon Hoyos már korábban bejelentette, a mostani megjelenés mégis meglepetést okozott. A nyári szünet alatti kiadás a vezetőségnek azt a szándékát demonstrálja, hogy a bizottság munkája a változtatások ellenére folyamatosan megy tovább.


vissza

a HABEMUS PAPAM oldalra                              a KEZDŐLAPRA