Msgr. Guido Pozzo régi rítusú szentmisét celebrál
(forrás: www.exsultet.net – 2009. szeptember 4.)


A római személyi plébánia, a Ss. Trinita dei Pellegrini, melyet a Péter Közösség egyik papja lát el, most jelentette be, hogy az Ecclesia Dei Pápai Bizottság új titkára, Msgr. Guido Pozzo egy régi rítusú szentmisét fog ott bemutatni, mégpedig abból az alkalomból, hogy idén szeptember 14-én, a Szent Kereszt Felmagasztalásának ünnepén lesz a „Summorum Pontificum” motu proprio hatályba lépésének második évfordulója. Mivel az évforduló hétköznapra esik, Msgr. Pozzo az ünnepre következő vasárnap, szeptember 20-án 10:30 órakor fogja az ünnepélyes szentmisét a Ss. Trintita dei Pellegrini templomban bemutatni.

Msgr. Pozzo az „Ecclesia unitatem”, az Ecclesia Dei bizottság átszervezéséről szóló motu proprio után váltotta fel a bizottság addigi titkárát Msgr. Camille Perl-t.

Mindazonáltal eddig nem volt ismert, hogy Msgr. Pozzo nyilvánosan a római rítus rendkívüli formájában celebrált volna. Egyes megfigyelők véleménye szerint ez a mostani mise is azt bizonyítja, hogy a bizottság munkájában az átszervezés miatt nem lesz törés.


vissza

a HABEMUS PAPAM oldalra                              a KEZDŐLAPRA