Ünnepélyes tridenti mise a Szent Péter bazilikában
(forrás: www.summorum-pontificum.de – 2009. július 26.)

Az Egyház számára a római nyár hírszegény időszak. Nem csak a pápa megy szabadságra, de a kúria magasbeosztású méltóságai és a legtöbb tisztviselő is elhagyja a forró várost. A munka messzemenőkig nyugszik – helyette hirdetmények látnak csak napvilágot.
     A bejelentések e napjaiban így került sor arra, hogy a Rinascimento Sacro a Summorum Pontificum motu proprioról tartandó II. konferencia időpontját nyilvánosságra hozta. A konferenciára, mely „nagy ajándék az egész Egyház számára” mottó alatt ülésezik, október 16. és 18. között Rómában kerül sor.

A referensek listáján többek között Athanasius Schneider, Karaganda püspöke, P. Vincenzo Nuara O.P. a „Amicizia Sacerdotale Summorum Pontificum”-tól, Michael Zielinski O.S.B. apát a művészetek és kultúra pápai tanácstól, Msgr. Miserachs Grau, az egyházu intézet pápai intézet elnöke és P. Stefano M. Manelli M.I., az Immaculata ferencesek alapítója szerepel.

A két nap liturgikus csúcspontját egy régi rítusú ünnepélyes mise alkotja, melyet az apostoli signatura prefektusa, Raymond Burke érsek, október 18-án, vasárnap 10 órakor a Szent Péter bazilika szentség-kápolnájában (lásd: fotó) mutat be.


vissza

a HABEMUS PAPAM oldalra                              a KEZDŐLAPRA