A pápa meglátogatja a római német evangélikus közösséget
(forrás: www.kath.net – 2010. február 15.)

Róma német evangélikus közösségének lelkipásztora, Jens-Martin Kruse örül: Róma püspökének közelgő látogatása az ökumenizmus szép jele a városban!

XVI. Benedek pápa március 14-én meglátogatja Rómában a német evangélikus közösséget. A látogatás a március 14-én délután fél hatkor, a Krisztus-templomban bemutatott ökumenikus istentisztelettel veszi kezdetét.
     A Krisztus-templomot, csakúgy, mint a többi római evangélikus templomot, 1870 után építették. Az olasz fővárosban az evangélikus közösség 1819-ben alakult meg, és a Krisztus-templom megnyitásáig a porosz követség egykori kápolnájában jött össze istentiszteletre.

XVI. Benedek pápa a János evangélium 12,20-26 verséről fog prédikálni: „Ha a búzaszem nem hull a földbe, és nem hal el, egymaga marad, de ha elhal, sok termést hoz.” Az ökumenikus istentisztelet alatt Kruse lelkész a második korintusi levél első fejezetének egyik verséből veszi prédikációjának alapját. A találkozón a Keresztények Egységéért Pápai Tanács elnöke, Kasper bíboros (77) is részt vesz.

Az evangélikus közösség XVI. Benedek pápát eredetileg 2008-ban, II. János Pál pápának a Via Sicilia úton levő Krisztus-templomban tett látogatásának 25. évfordulójára hívta meg.


vissza

a HABEMUS PAPAM oldalra                              a KEZDŐLAPRA