Miért tud minden normális ember „szakemberek” nélkül is eleget a nemekről
Andreas Laun salzburgi segédpüspök heti kommentárja
(forrás: www.kath.net – 2010. február 5.)

A legfontosabb „házasság-gyilkos”, a válási okok legelsőbbike – ezt állította nem sokkal ezelőtt E. Lehner teológus, pszicho-terapeuta és nemiség-kutató – a „feladatok kiegyensúlyozatlan elosztása a hagyományos házasságban”, melynek véget kell vetni. Lehner arról panaszkodott, hogy a partnerkapcsolatokban még mindig kevés a „fél-fél” megosztás, ezért a politikának kell ezt a kérdést megoldania! Ezen állításokkal szemben sok mindent fel lehetne hozni, de itt most csak annyit említek, hogy e referátumban az „igazság-gyilkos” elsősorban abból állt, hogy az előadó lemondott a programjában első helyen említett kvalifikációról, nevezetesen a teológiáról!

Hogy talán a kapcsolati kultúra számára szóló isteni „használati útmutatás” figyelmen kívül hagyása lehetne az oka sok kapcsolat tönkremenetelének, nos, ez a teológus-előadóban, úgy tűnik, fel sem merült. Ugyanilyen kevéssé kutatta annak okát, hogy miért tartanak rendszerint sokkal tovább és miért boldogabbak a „hagyományosan keresztényi módon élt házasságok”, mint más kapcsolatok, melyeket az emberek maguk és Isten utasításainak elkerülésével alakítanak ki!
     Eltekintve attól, hogy az emberiségnek az orvosi kérdéseken kívül semmi szüksége a „nemiség-kutatásra”, mert a férfiról és nőről minden normális ember „szakember” nélkül is eleget tud és tudhat, ha akar – a házasság, a család és a gyermeknevelés sikerüléséhez vezető út egyenlő a visszatéréssel az Isten rendjéhez, mely abban a pillanatban keletkezett, amikor Isten az embert férfinak és nőnek teremtette, és a világba helyezte.

Természetesen, ez a rend összekapcsolódik az adott kor és kultúra elemeivel, és a bűn általi veszélyeztetettséggel. De azok a feminista receptek, melyekkel a nemek új rendjét akarják megkonstruálni, nem segítenek, sőt csak ezek vezetnek igazán a szerencsétlenségre!

Egyébként a házasság és a családdal kapcsolatos isteni rend felismerése nem az Egyháznak van fenntartva, ez minden embernek a „szívébe van írva”. Elegendő a józan természetes ész, hogy onnan kiolvassák!
     Ennek fő akadálya az ateisták ideológiai csökönyössége, akik inkább maradnak boldogtalanok, mint hogy Istent elismerjék!

– Ha egy autó nem működik már, kit kérdeznek meg elsőnek? Azt, aki totálkárosra törte?
– Nem, hanem a készítőjét!
– Helyes, az intelligencia tesztet teljesítette!


VISSZA


vissza

a KÖNYVTÁR oldalra                              a KEZDŐLAPRA