Mostar püspöke nem tagja a Medjugorje-bizottságnak
(forrás: www.kath.net – 2010. március 19.)

A Vatikán ezen a héten a Hittani Kongregációban létre hozott egy bizottságot, melynek az a feladata, hogy az állítólagos Medjugorje-jelenéseket kivizsgálja. A vatikáni sajtóiroda szerint a bizottságnak 20 tagja van, köztük bíborosok, püspökök és szakértők. A neveket a Vatikán hivatalosan nem hozta nyilvánosságra.

Most azonban az olasz Vatikán-szakértő, Andrea Tornielli, az „Il Giornale” napilap egyházi szakértője, az interneten több nevet is megemlített. Camillo Ruini bíboros, mint a bizottság vezetője mellett többek között Vinko Puljic bíboros Sarajevo-ból, Josip Bozanic bíboros Zágrábból, Julian Herrenz, a törvényszövegek interpretálása pápai tanácsának egykori elnöke és P. Tony Anatrella, egy francia Mária-szakértő szerepel a megnevezettek között. A bizottságnak laikus tagjai is vannak.

Andrea Tornielli szerint, aki a múltban az egyházi ügyekben mindig feltűnően jól informált volt, különösen figyelemreméltó, hogy Mostar hivatalban levő püspöke, Ratko Peric nem tagja a bizottságnak. Peric püspök mindig élesen bírálta a Medjugorje-ban történteket.


vissza

a HABEMUS PAPAM oldalra                              a KEZDŐLAPRA