A pápa nemsokára tanácsot alapít a nyugat újra-evangelizálására
(forrás: www.kath.net – 2010. április 28.)

XVI. Benedek pápa a közeljövőben nyilvánosságra hoz egy iratot, melyben bejelenti egy új vatikáni dikasztérium megalakítását: az Újraevangelizálás Pápai Tanácsát. Ezt jelentette a CNA.

Az új tanácsnak az lesz a feladata, hogy az Evangéliumot speciálisan a nyugati társadalom számára visszahozza. A vatikáni újságíró, Andrea Tornielli azt írja, hogy Rino Fisichella érsek, a „pápai akadémia az élet számára” jelenlegi elnöke, lesz az új tanács vezetője.

Az újraevangelizálás célpontjai „azon országok lesznek, melyekben az Evangélium évszázadokkal ezelőtt hirdetve volt, de mára jelenléte az emberek mindenapjaiban eltűnőben van. Európa, az Egyesült Államok és Latin-Amerika tartozik majd az új intézmény befolyási területe alá”, írja Tornielli az „Il Giornale” olasz napilapban.

Tornielli ezt az új tanácsot „XVI. Benedek pontifikátusának legfontosabb újdonságaként” említi. Egy ilyen tanács felállítását a Communione e Liberazione közösség alapítója, Luigi Giussani már II. János Pál pápának is javasolta. A mostani javaslat, mely végre meg is valósul, Angelo Scola bíboros, Velence pátriárkájának a nevéhez fűződik. Rino Fisichella volt Scola utóda a római Laterán-Egyetem rektori székében.

Az új tanács valószínűleg a Népek Evangelizálása Kongregáció alá fog tartozni, melyhez a pápai missziós intézmények vannak alárendelve.

2010. április 29.


vissza

a HABEMUS PAPAM oldalra                              a KEZDŐLAPRA