50 év anti-bébi tabletta – nincs ok az ünneplésre
Írta: Dr. Hubert Gindert
(forrás: www.kath.net – 2010. augusztus 20.)

Professzor Dr. Hubert Gindert kommentárja az évforduló alkalmából.

Professzor Gindert a Német Katolikusok Fórumának kezdeményezője és elöljárója, és „A szikla” nevű katolikus havilap főszerkesztője.

A fogamzásgátló tabletta a világon először 1960. augusztus 18-án került piacra az Amerikai Egyesült Államokban. Ez a tabletta nem Isten ajándéka, hanem az „ember műve”! Vajon tényleg a határtalan önmegvalósítást, a háztartástól, a házasságtól és a gyermektől való függés alóli nagy szabadságot hozta meg a nőknek?

Mit hozott valójában a fogamzásgátló pirula?

A pirula a gyermek-fogamzás elleni mellékhatásokkal együtt járó szer. Amióta a pirula létezik, a férfiak a nőktől azt várják el, hogy állandóan álljanak nemi vágyaik rendelkezésére.

A fogamzásgátló szer hozzájárult ahhoz, hogy a gyermekek száma drasztikusan csökkenjen és ezáltal a népesség elöregedjen ennek a szociális ellátásra és a nyugdíjkorhatárra gyakorolt minden negatív hatásával. A pirula nagy mértékben felelős a szexuális szabadosságért, a családok tönkremeneteléért, a magas válási számokért és az elvált szülők gyermekeinek nyomoráért.

Az az állítás, hogy a katolikus Egyház „a fogamzásgátló szert születésszabályozó eszközként hallgatólagosan társadalmi gyakorlatként elfogadta”, tévedés. Ellenkezőleg, az Egyház mindig is óvott attól a zsákutcától, melybe a pirula vezetett bennünket, és a születésszabályozásnak más lehetőségeit mutatta meg.

Az Egyház tanítása sokkal emberszeretőbb és természetesebb, mint a pirula. A fogamzásgátló szerekkel a politikai pártok egyeztek ki. Számos esetben a katolikus női- és családszövetségek sem szólaltak fel ellene.

A fogamzásgátló tabletta nem a „felszabadítást”, hanem a kilátástalan zsákutcát hozta. Ami innen kivezet, az az átgondolás és a visszafordulás.

2010. augusztus 22.


VISSZA


vissza

a KÖNYVTÁR oldalra                              a KEZDŐLAPRA