Téves kinevezés a Pápai Akadémiára?
(forrás: www.kath.net és www.kreuz.net – 2011. január 11.)

Miguel Nicolelis brazil neuro-tudóst a Pápai Tudományos Akadémia tagjává választották. Nicolelis nyiltan síkra száll az abortusz és a homo-„házasság” engedélyezéséért. Mindazokat, akik ez ellen lépnek fel, „hisztérikus jobboldaliaknak” nevezi.

Nicolelis az Egyesült Államokban a Duke Egyetemen a neuro-biológia professzora, és a robotokkal folytatott neuro-biológiai kísérleteiről vált híressé. A brazil elnökválasztás során síkra szállt a homo-„házasság” törvényes engedélyezése mellett, és határozottan, elkötelezetten támogatta az időközben megválasztott elnökjelölt, Dilma Rousseff, hasonló szellemű álláspontját.

Nicolelis saját álláspontjának védelmére unos untalan ezt ismételgeti: kétlem, hogy az abortuszt ellenzők megőriznék álláspontjukat, ha Sau Paulo klinikájának sürgősségi osztályán látnák, amikor egy fiatal lány illegális abortusz után vérmérgezésben meghal.

A „Human Life International” római mozgalom főtitkára, Ignacio Barreiro prelátus a vatikáni kinevezés hallatán megdöbbenésének adott hangot a „LifeSiteNews” kanadai internetes oldalán. Ugyanakkor közölte, hogy abban reménykedik, hogy a Szentszék Nicolelis kinevezését felül fogja vizsgálni.


2011. január 14.


vissza

a HABEMUS PAPAM oldalra                              a KEZDŐLAPRA