Tridenti mise a Szent Péter bazilika főoltáránál
(forrás: www.kath.net – 2011. május 15.)



A római Szent Péter bazilikában vasárnap, május 15-én a főoltárnál tridenti rítusú misét mutattak be. Az apszisban levő Péter katedrája előtti oltárnál az ünnepélyes nagymisét a német kuriális bíboros, Walter Brandmüller celebrálta. Bár.a Summorum Pontificum motu proprio kiadása óta rendszeresen mutattak be tridenti misét a bazilikában, ezt eddig csak a mellékoltároknál engedélyezték (és egyszer a szentségi kápolnában).

A tridenti misére, melyen többszáz hívő vett részt, a SP motu proprio 2007-es megjelenésével kapcsolatos nemzetközi kongresszus záró akkordjaként került sor. A domonkosok főiskoláján megtartott kongresszus szervezői a „Fiatalság és tradíció” nevű tradícióhoz kötődő közösségek és a Szent Péter Papi Közösséghez közel álló „Amicizia Sacerdotale Summorum Pontificum” egyesület képviselői voltak.

A Sixtusi kápolna kórusát a celebránssal, Brandmüller bíborossal egyidőben bíborossá kreált idős mester, a 93 éves Domenico Barolucci bíboros vezényelte.




Az előzetes hírekben még az állt, hogy a misét az Istentiszteletek Kongregációjának prefektusa, Canizares Llovera bíboros fogja celebrálni.



Az interneten a következő linkeken találhatók videók a szentmiséről:
     http://www.kathtube.com/player.php?id=21235
     http://www.kathtube.com/player.php?id=21234
     http://www.kathtube.com/player.php?id=21236


A hírrel kapcsolatban lásd a honlap következő cikkét:
     A pápa 24 új bíborost nevez ki


2011. május 18.


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA