Naponta tridenti rítusú szentmise a római Szent Péter bazilikában
(forrás: www.summorum-pontificum.de – 2011. május 15.)



Bár a főpapi tridenti rítusú szentmisék a Szent Péter bazilikában a jövőben is ritkaság számba mennek majd, de az 1962-es misekönyv szerinti csendes misék már nem. Mark Whithoos fráter, aki az Ecclesia Dei Pápai Bizottság tagja, minden nap – hacsak nincs külső kötelezettsége – 7 órakor a Krisztus színeváltozása oltárnál (Nr. 24) tridenti rítusú szentmisét mutat be. Aki időben érkezik (a bazilikába 7 órakor engedik be a híveket), az részt vehet a miséjén.

Miközben évekkel ezelőtt még ritkaságnak számított a Szent Péter bazilikában régi misét bemutató pappal találkozni, addig a helyzet mára egészen megváltozott. Finegan fráter úgy saccolja, hogy mostanra a reggeli misék mintegy egyharmadát az 1962-es misekönyv szerint mutatják be.

Finegan fráter azt ajánlja a régi misén részt venni szándékozóknak, hogy a sekrestye bejáratánál (a fotón a 29-es számmal jelölve) várakozzanak, amíg egy pap a megfelelő öltözetben és kellékekkel (birett, kánontáblák) kijön, akihez aztán nyugodtan csatlakozhatnak.


2011. május 18.


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA