Egy újboldog-avatás margójára
(forrás: www.fsspx.info – 2011. május 3.)


1.
Egy egyszerű, világos idézet

„A mennyországban nincsen ökumenizmus. Ha a pápa az ökumenizmust a mennyben folytatni akarja, akkor nagyot téved.”
Marcel Lefebvre érsek, 1988. december 8-án



2.
A római mecset építése

Mohamed Al-Sammak, Libanon főmuftijának politikai tanácsadója II. János Pál pápáról:
(forrás: http://www.kath.net/detail.php?id=31260)

„A vacsora közben [..] II. János Pál pápa elmesélte nekem a római mecset és iszlám központ építésének történetét. Elmondta, hogy egy napon látogatást tett nála a főváros polgármestere, aki magával hozta az iszlám nemzetek követének hivatalos levelét, melyben azok azon közös kívánságukat fejezték ki, hogy mecsetet akarnak építeni. A polgármester megkérdezte őt, hogy mi erről a véleménye. Ő (azaz a pápa) nem csak egyetértését adta a mecset felépítéséhez, de arra kérte a polgármestert, hogy a mecset és a kulturális központ épületei számára kijelölt területet ingyen bocsássák az iszlám közösség rendelkezésére.”



3.
A szerkesztő kommentárja a háromnapos gyászhoz

Ez a világ és a katolicizmus homlokegyenest ellenkező úton jár, kibékíthetetlen ellentétben van egymással, azaz úgy is fogalmazhatunk, hogy egymásnak ellenségei, hiszen másban hisznek, mást tartanak helyesnek stb. stb.

Viszont, ha két ellenkező érdekeltségű csapat egymással háborút visel, akkor annak, amit az egyik hadvezér eltervez és végrehajt, a saját katonáinak és nem az ellenfele katonáinak kell örülnie. Vagyis, hogy mennyire használ egy intézkedés a saját híveknek, az abból derül ki, hogy az ellenség mit szól hozzá, örül-e neki, vagy el van tőle keseredve. Ha a vezér valamely tettének az ellenfél örül, akkor az biztos nem használ a saját embereinek.

Nos, hogy a korán-csókoló pápát ennyire üdvözli ez a világ, például annak a vallásnak a képviselői, akik Jézust Mohamed alá helyezik, akkor ez azt bizonyítja, hogy nekik hozott jót, és a katolikusoknak rosszat.


2011. május 5.


VISSZA


vissza

a KÖNYVTÁR oldalra                              a KEZDŐLAPRA