A Szent X. Pius Papi Közösség rendházának kommünikéje
(forrás: www.fsspx.info – 2011. október 8.)

2011. október 7-én az olaszországi Albanoban gyűltek össze a Szent X. Pius Papi Közösség vezetői. Az általános rendfőnök, S. E. Bernard Fellay püspök ismertette a „doktrinális preambulum” tartalmát, melyet a Hittani Kongregáció prefektusa, William Levada bíboros nyújtott át neki a Vatikánban 2011. szeptember 14-én lezajlott találkozó alkalmából.

A nap folyamán a Szent X. Pius Papi Közösség 28 vezetője – a találkozón a közösség összes szemináriumának és disztriktjének vezetői voltak jelen – szilárd egységet mutatott azon szándékban, hogy ragaszkodnak a hit egészéhez és teljességéhez; hűen ahhoz a tanításhoz, amelyet Lefebvre érsek Szent Pál nyomán nekik átadott: „Tradidi quod et accepi” – „Azt hagytam rátok, amit magam is kaptam” (1 Kor 15,3).

A közösség főtanácsa a doktrinális preambulum – melynek tartalma még mindig bizalmas marad – tanulmányozását e munkaértekezlet után újra folytatni fogja. A rendfőnök és két asszisztensének – Niklaus Pfluger és Alain-Marc Nély pátereknek – alapos vizsgálata fogja lehetővé tenni, hogy a római javaslatra józan időn belül a választ átnyújthassák.

Albano, 2011. október 7.




[szerk. megj.: az Albano-i tanácskozás csoportfotójáról kiderül, hogy Williamson püspök nem vett részt a találkozón, de nagy valószínűséggel Franz Schmidberger atya sem – aki Lefebvre érsek után 12 évig a közösség rendfőnöke volt, jelenleg pedig a németországi disztrikt vezetője –, mert ő sem látszik a képen, az pedig nem hihető, hogy ha ő ott van, nem az első sorban áll. Hogy ez mit jelent, azt nem tudni. Lehet, hogy csak annyit, hogy nem ért rá, és ezért utazott hozzá a találkozó előtt Pfluger atya, aki Stuttgarti látogatásakor adta a honlapon is olvasható interjúját. – Igaz, a képen a szövegben szereplő 28 pap helyett, csak 27 látszik, de hát az furcsa lenne, ha pont e két fontos ember lemaradt volna a képről, ha ott van.]


Feltéve: 2011. október 12.


VISSZA


vissza

a KÖNYVTÁR oldalra                              a KEZDŐLAPRA