A pápa enyhe csípőizületi gyulladásban szenved
(forrás: www.kath.net – 2011. november 12.)
Írta: Armin Schwibach

Az olasz vatikáni szakértő, Andrea Tornielli beszámolója szerint XVI. Benedek pápa enyhe csípőizületi gyulladásban szenved, mely mintegy minden második 60 éven felüli embernél előfordul. Ezért kérte a pápa október közepén, hogy hosszabb távolságok megtétele esetén a már elődjénél, II. János Pál pápánál is alkalmazott járható platformot használhassa, írja Tornielli blogjában, a „vaticaninsider”-ben.

Amikor a pápának tanácsadói azt javasolták, hogy folyamodjon a „Sedia gestatoria”, azaz a hordozható pápai trónushoz, XVI. Benedek pápa ezt határozottan visszautasította: „Nem, köszönöm”, írja a torinói „La Stampa” újságírója.

Már régóta nyilvánvaló volt, hogy a 84 éves egyházfőnek problémái vannak a járással. Például támogatni kell, ha meredek lépcsőkön kell az oltárhoz mennie. Ehhez jönnek a nehéz liturgikus ruházatok, magyarázzák a Vatikánban.

XVI. Benedek pápa a nagy istentiszteleteken szívesen hordja elődei öltözetét, melyeket részben nehéz szövetekből készítettek. Az Apostoli Palotán belül a pápa alkalmanként sétabotot használ, írja Tornielli.


2011. november 25.


vissza

a HABEMUS PAPAM oldalra                              a KEZDŐLAPRA