Az USA közvetlenül egy nyílt keresztényüldözés előtt áll
(forrás: www.kath.net – 2011. november 29.)

Az Amerikai Egyesült Államok a „legjobb úton” halad a nyílt keresztényüldözés felé. Ezt nyilatkozta Raymond Leo Burke bíboros, az Apostoli Szignatúra prefektusa, a CNA-val folytatott beszélgetésben. Ha ez így megy tovább, akkor odajutunk, hogy az Egyházat „azért fogják megvádolni, hogy a saját tanítását képviseli”, például a szexuális-tanban. Mert az USA-ban a „szekularizmus kultúrája” uralkodik, mely fenyegeti a keresztény kultúrát.

Arra a kérdésre, hogy előfordulhat-e, hogy US-amerikai katolikusok hitük miatt börtönbe kerüljenek, a bíboros ezt válaszolta: „Igen, el tudom képzelni, hogy ez fog történni, igen.”

A Vatikáni Bíróság legfelsőbb bírája ezután azokat a politikusokat kritizálta, akik bár gyakorló katolikusoknak vallják magukat, mégis alapvetően ellentmondanak az Egyház erkölcsi tanításának. Példaként az USA egészségügyi miniszternőjét, Kathleen Sebelius asszonyt említette, aki támogatja a fogamzásgátlást és a sterilizálást. „Egyszerűen érthetetlen”, ha egy katolikus „ilyen fajta intézkedéseket támogat, amelyeket ő”, mondta a bíboros.

Burke szerint a keresztény erkölcshöz való viszonyulás lesz a „döntő mozzanat”. A keresztényeknek „komolyabb tanúságot kell tenniük”, világosan meg kell mondják, hogy „mi a jó vagy a rossz számunkra, úgy is mint egyének, illetve mint a társadalom tagjai számára”.

2011. december 2.


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA