Konverzió a hittan protestáns demokratizálása miatt
(forrás: www.kath.net – 2011. február 25.)

Az US-amerikai rádió műsorvezető, Allen Hunt, akinek adása az USA-ban 150 állomáson fut, egy most adott interjúban felfedte annak okát, miért konvertált ő, egykori metodista pásztor 2008-ban a katolikus Egyházba.

„Három fő ok volt, melyek arra késztettek, hogy belépjek a katolikus Egyházba: Krisztusnak az Eucharisztiában való valóságos jelenlétének egyre növekvő érzékelése. Másodszor, amit én a »hittan demokrácia alapján«-nak nevezek, az abból fakad, hogy a protestáns egyházakban átlag négyévente mindenről szavazást tartanak. Például mi a metodista egyházban minden négy évben összegyűltünk, hogy szavazzunk arról, hogy a homoszexuális viselkedés elfogadható-e vagy sem, és hogy eljött-e annak ideje, hogy homoszexuális pásztorokat beiktassunk.
     A harmadik lökést Jézusnak Jn 17,1-beli imája adta. Ott Jézus Krisztus testének egységéért imádkozik. Az evangéliumi egyházak 33 ezer különböző felfogásba forgácsolódtak szét. Vajon milyen üzenetet közvetíthet ez a feldaraboltság a világnak? Azon kívül mennyire fájhat ez Isten szívének?”

Hunt metodisták között nőtt fel. Nagybátyja, nagyapja és dédapja metodista pásztor volt. A 90-es években teológia-tanulmányai során részt vett egy programon, melyen megbarátkozott egy domonkos szerzetessel. Ennek hatására először pásztor lett egy metodista nagyközösségben, Atlantában. 2006-ban feladta ezt a hivatalt, hogy minden idejét rádiós munkájának szentelhesse. „Ahogy elhagytam a pásztori állásomat, szabad lettem arra, hogy a hitet megismerjem és meghódítsam.”


2011. június 30.


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA