Megnyílt a Kontemplatív Ház
(forrás: www.fsspx.info – 2011. augusztus 24.)

A Szent X. Pius Papi Közösség alapszabályzatában Marcel Lefebvre érsek lefektette egy „kontemplatív ház” létrehozásának szükségességét, melynek kizárólag az imát és a lelki életet kell szolgálnia, tehát semmilyen lelkipásztori feladatot nem lát el.

A rendfőnök a francia Alpokban most nyitotta meg a közösség első ilyen kontemplatív házát. A ház elöljárójának Dominique Lagneau atyát nevezte ki, aki eddig szemináriumi tanár, rektor és lelkigyakorlatos prédikátor volt. Lagneau atya a Mária Hadsereg, a Szent Maximilian Kolbe szellemében működő és rohamosan fejlődő apostoli mozgalomnak is asszisztense.

A ház olyan papokat vesz fel, akik az apostolkodás évei után lelkileg-szellemileg újra fel akarnak töltődni, és olyan testvéreket is, akik elsősorban az imának és a szemlélődésnek akarják magukat szentelni. Ezen kívül a ház alkalmas lesz arra, hogy papoknak tartsanak benne lelkigyakorlatokat. De olyan egyházmegyés vagy szerzetes papokat is szívesen lát, akik a Pius Közösséget és ennek szándékait (jobban) meg szeretnék ismerni.

A Kontemplatív Ház egy volt karmelita kolostorban kapott helyet, melyet a közösség – ennyit elárulhatunk: a legmagasabb egyházi tekintélyek engedélyével – nemrégen tudott megszerezni.
     A ház a francia Alpokban, Montgardin kerületben fekszik, az egyházilag elismert búcsújáróhely, Notre-Dame-de-Laus közelében. 1664-ben itt jelent meg Isten Anyja és itt szólított fel a bűnösök megtéréséért való imádságra.

A Kontemplatív Ház közvetlenül a közösség vezérkarának irányítása alatt áll. A ház megnyitása a Pius Közösség történetében nagy jelentőséggel bír, hiszen a közösség célja elsősorban a szentmiseáldozat ünneplése és a katolikus papság nevelése.


2011. augusztus 26.


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA