Csoda Lourdes-ban
(forrás: www.fsspx.info – 2011. augusztus 9.)

Lourdes szívében, a Szeplőtelen megjelenésének városában a tradíció új centruma jön hamarosan létre. Mindössze néhány száz méterre a Szent Kerülettől és a Jelenések barlangjától sikerült egy nagy egyházi telket, melyen egy templom és több épület is áll, megszerezni. Ez kisebb csoda!

A „Keresztelő Szent János Kis Szolgálóleányai” hagyományhű kongregáció tudta a hatalmas területet megvenni. A most megalakuló konventet, melyhez a jövőben idős papok otthona, lelkigyakorlatos ház és a beteg zarándokok ellátását szolgáló otthon fog kapcsolódni, nemrégen sikerült megvásárolni. Az épületegyüttes – a Gondviselés akarata szerint – Jézus Szentséges Szívének utcájában (rue du Sacre Cour) fekszik.
     Az egész terület kb. 10.000 (!) négyzetméter nagy – Lourdes óvárosában.

A Szent X. Pius Papi Közösség szintén ki fog alakítani itt egy priorátust Szent Bernadette patronátusa alatt.
     Az ünnepi felszentelésre 2011. augusztus 15-én kerül sor.

A jó Isten ezzel a Papi Közösségnek nagyszerű lehetőséget ajándékozott az apostolkodásra. A szent barlang közvetlen közelében az egész világból jövő zarándokok itt újra megismerhetik a régi szentmisét és – talán életükben először – kapcsolatba kerülhetnek a Pius Közösséggel és megismerhetik céljait.
     A most megszerzett templomban kb. 300 ülőhely és több oltár van. Ily módon a zarándokokat kísérő papoknak lehetőségük van a hagyományos misét bemutatni.
     Ezzel a vétellel Marcel Lefebvre érsek egyik álma valósult meg, aki mindig nagyon szerette volna, ha a Szeplőtelen városában alakulna meg közösségének egyik szellemi központja.

Lourdes évi csaknem 6 millió zarándokkal a világ legjobban látogatott búcsújáróhelye. Az innen jelentett 7000 gyógyulásból eddig 67-et ismert el az Egyház a legszigorúbb értelemben vett csodaként.

A Pius Közösség minden évben szervez zarándoklatot Lourdes-ba. Az itteni egyházi vezetés nagyvonalú engedélye lehetővé tette, hogy az utolsó években – miként más zarándokcsoportok – ilyenkor a szent kerület egyik templomát használhassák a liturgikus ünnepségeikre.
     Ebben az évben, 2011. október 22. és 24. között kerül sor a Szent X. Papi Közösség nemzetközi zarándoklatára. Jöjjenek sokan! És adjanak hálát itt Istennek és a Szeplőtelennek ezért a nagy ajándékért!

A „Keresztelő Szent János Kis Szolgálóleányai” (Petites Servantes de Saint Jean Baptiste) hagyományhű kongregáció 1978-ban alakult beteggondozó közösségként a nyugat-franciaországi kikötőváros, Nantes közelében. A nővérek, akik kb. 30-an vannak, ma egy kongresszus-házat és egy idősotthont vezetnek. A papi felügyeletet és vezetést az alapítás óta a Szent X. Pius Papi Közösség végzi.

A kongregáció anyaháza a következő postai címen érhető el:
     Les Petites Soeurs de Saint-Jean-Baptiste
     Notre-Dame du Rafflay
     F-44690 Château-Thébaud
     Frankreich (Franciaország)

Szent József indítsa meg sokak szívét, hogy a nővéreknek segítsenek, hogy a kolostorterület vételi árát minél előbb ki tudják egyenlíteni – a Szeplőtelen Fogantatás dicsőségére. Itt, a szent barlang közelében újra ünnepelni fogják – naponta és akadálytalanul – a szentmiseáldozatot a változatlan és hamisítatlan római rítusban.
     Segítsenek ebben a nemes célban Keresztelő Szent János nővéreinek!

A következő linken látható egy videó az újonnan megszerzett templomban 2011. július 31-én bemutatott ünnepélyes szentmiséről a kolostor patrónusának, Loyolai Szent Ignácnak ünnepén.
     http://www.laportelatine.org/communication/videotheque/lourdes_rafflay201107/lourdes110731.php

E hírrel kapcsolatban lásd a honlap következő cikkét is:
     Msgr. Tissier Lourdes-ben a bazilikában mutatja be a szentmisét

(A fenti fotó a Papi Közösség 2008-as nagy jubileumi lourdes-i zarándoklatán készült.)


2011. augusztus 10.


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA