A rabbi-konferencia a zsidók elleni gyűlölet-beszéddel vádolja Williamson püspököt
(forrás: www.kath.net – 2011. október 19.)

Az Európai Rabbik Konferenciája (CER) Richard Williamson püspök legújabb kijelentéseit „a zsidók ellene gyűlölet beszédként” bírálta. Williamson püspök blogjában (vagyis névre szóló Eleison kommentárjaiban, amit csak azoknak küld, akik névre szólóan kérik) legutóbb azt írta, hogy a zsidók istengyilkosok, mert Poncius Pilátus nem ítélte volna el Jézust, ha a zsidók nem követelték volna vérét, nyilatkozta a CER-elnök, Pinchas Goldschmidt rabbi szerdán Brüsszelben.

Az ilyen kommentárok azon sötét időkbe vezetnek vissza, melyekben a zsidók és a katolikusok között nem létezett tiszteletteljes párbeszéd, mondta Goldschmidt. A Pius Közösség francia kerületének vezetője, Regis de Cacqueray, nemrégen szintén megvádolta a zsidókat az istengyilkossággal, mondta.

Golschmidt a katolikus Egyházhoz apellált, hogy szakítsák meg a tárgyalásokat az „extrémista katolikus tendenciákkal”, amíg ezek az áramlatok nem bizonyítják be, hogy határozottan küzdeni akarnak a soraikban mutatkozó antiszemitizmussal.

XVI. Benedek pápa hivatali ideje előtt és alatt megmutatta, hogy síkra száll a zsidósággal folytatott pozitív párbeszédért. Most azt is meg kell mutassa, hogy a katolikus Egyházban nincs helye a gyűlölet képviselőinek.


(Szerk. megj.:
     1. Mi köze van egy kereszténynek, hogy a buddhisták mit tanítanak egymás között? Ugyanígy, mi közük van a zsidóknak, hogy a katolikus Egyháznak mi a tanítása? Egyáltalán, miért olvassák Williamson püspök úr leveleit? És ha már olvassák, nem mindegy nekik, hogy egy általuk elutasított vallás tagjainak mi a véleményük róluk? Miért kellene egy vallás hívét érdekelnie, hogy egy másik vallás híve, mit tart róluk? Ahogy egy ateistát nem érdekel, hogy a katolikusok szerint el fog kárhozni, mit érdekli a zsidókat, hogy a katolikusoknak mi a véleményük?
     2. Miért valótlanság az, ha valaki azt mondja, amit a történelem tanít? Ha Williamson püspök úr, illetve a katolikus Egyház azt mondana, hogy a zsidók például megölték az asszonyaikat, jogosan tiltakozhatnának, de hát, ha csak a valót mondják, akkor miért ez a felháborodás? Pont tőlük, akik minden bizonyítékkal szembeszállva gyilkosnak nevezik XII. Pius pápát?
     3. Mindazok után, amit például a Talmud tanít a keresztényekről, ahogy a zsidók beszélnek a keresztényekről, ahogy a hivatalos jeruzsálemi zsidóság beszél XII. Pius pápáról, hogyan merészelnek a zsidók abba beleszólni, hogy a katolikus Egyház mit mondjon róluk?
     4. Ha a zsidók nem tartják Krisztust Istennek, akkor miért fáj nekik, hogy a keresztények, akik viszont Krisztust Istennek tartják, nem veszik jó néven, hogy megölték Őt? Miért bűn az, ha a magyarok örülnek annak, hogy Nándorfehérvár alatt Hunyadi serege sok muzulmán törököt megölt? A keresztények sem háborodnak fel, hogy a muzulmánok nagy hősei azok, akik a legtöbb keresztényt ölték meg a történelem folyamán.
     5. Úgy tűnik, az emberiség történelmében az értelem megszűnt létezni. Ezzel viszont, maga az emberiség is megszűnt emberiség lenni. Ez a kor köszöntött most ránk.)


2011. október 20.


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA