Róma engedélyével történt váltás
(forrás: www.fsspx.info – 2011. augusztus 24.)

2011. május 28-án Új-Zélandon egy apáca szerzetesrendet változtatott. A zsinatutáni domonkos-nővérek kolostorából a hagyományhű domonkosok kolostorába (Dominican Sisters of Wanganui) lépett át, mely a Szent X. Pius Papi Közösséggel van kapcsolatban, annak egyik papja végzi a kolostor lelki gondozását.

Ebben a váltásban az a rendkívüli, hogy a római A Szerzetesek És A Szekuláris Intézmények Kongregációja előzetes engedélyével történt, amire eddig nem volt példa.

A hír augusztus 7-i és a hagyományhű domonkos nővérek honlapján olvasható. Ott ez áll:

„2011. május 28-án az Új-Zéland-i disztrikt vezetője, Pater Couture jött látogatóba a konventbe, akit Fellay püspök delegált, hogy Maria Michaela anya fogadalmát átvegye, aki az újzélandi domonkosoktól a Wanganui domonkosokhoz lépett át.
     Maria Michaela anyának az átlépéshez engedélyt kapott a római Szerzetesek és a Szekuláris Intézmények Kongregációtól.

A szöveg így folytatódik:

„Amennyire mi tudjuk, az egész világon ez az első eset, hogy egy »Novus Ordo Kongregációban« élő apáca engedélyt kapott, hogy egy olyan közösségbe lépjen át, melyet Fellay püspök alapított.”

Figyelemreméltó esemény, ami mutatja, hogy a különböző dikasztériumokban igenis vannak olyan prelátusok is, akik Lefebvre érsek tradicionális művét elismerik.

Jelenleg világszerte mintegy 30 olyan szerzetesrend létezik, mely a Pius Közösséggel van kapcsolatban.

(A fotón Pater Couture a Wanganui domonkos nővérek körében.)


2011. augusztus 25.


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA