Politikailag ez a korrekt magatartás: hallgatni az iszlám antiszemitizmusról
(forrás: www.kath.net – 2012. április 14.)

Jeruzsálem
Az iszlám antiszemitizmusról a politikai korrektség miatt a tudósok és a média nem beszél nyilvánosan. Ezt a szemrehányást fogalmazta meg Robert Wistrich, a jeruzsálemi héber egyetem európai- és zsidó-történelem tanszékének professzora. A „muzulmán antiszemitizmus – aktuális veszély” című könyvében a professzor azt állapítja meg, hogy a mai világ „meglepően képtelen” a militáns iszlám ideológiát komolyan venni.

Wistrich professzor a Korán számtalan idézetével és az iszlám irodalomból valamint tévéadásokból vett példákkal bizonyította, hogy a mohamedánok számára a zsidók és a zsidó állam elleni gyűlölet vallásilag megkérdőjelezhetetlen parancs. Muszlim tekintélyek köztudottan és mindennemű hivatalos cáfolat nélkül azt hirdetik, hogy a mohamedánoknak az egész iszlám világ ellen indított nagy zsidó-cionista és nyugati-imperialista támadást kell visszaverniük. Végső következményként, írja Wistrich, arról van szó, „hogy az egész hitetlen nyugat Allah személyes utasítására egy soha véget nem érő szent háborúban lesz legyőzve”.

A világ közvéleménye mégis hallgat: „A nemzetközi közösségek, a keresztény egyházak, az értelmiség, a tudomány, az ENSZ, Európa, Németország, az emberi jogok intézményei lélegzetelállító módon némák maradnak”. A politikai korrektség a tudósok és újságírók minden olyan szándékát, hogy megpróbáljanak az iszlámról és ennek egyetemes fenyegetéséről átfogóan tájékozódni, csírájában fojtja el.

2012. április 22.


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA