Az FSSPX rendházának közleménye
(forrás: www.fsspx.info – 2012. március 29.)

Levada bíborossal, a Hittani Kongregáció prefektusával 2012. március 16-án történt találkozó után a rendfőnök, Fellay püspök minden hívőt sürgősen arra hív meg, hogy e szent napokban és a húsvét utáni héten buzgóságukat és nagylelkűségüket az imában és az áldozatban kettőzzék meg, hogy Isten akarata teljesüljön; egyedül az, ahogy ezt Jézus Krisztus, az Üdvözítő nekünk a Getszemáni kertben példaként adta: „Non mea voluntas, sed tua fiat.” (Lk 22,42)

A rózsafüzér-hadjárat – jobban, mint valaha – bizonyul elengedhetetlennek, amit 2011. húsvétján kezdtünk és ez év pünkösdjéig folytatunk. Ezért fordul a Szent X. Pius Papi Közösség, mely csak az Egyház és a lelkek javát tartja szem előtt, teljes bizalommal a Boldogságos Szűz Máriához, hogy ő isteni Fiától a közösség számára a szükséges világosságot elnyerje, hogy Fia szent akaratát világosan felismerje és bátran teljesítse.

A híveket arra kérjük, hogy e szándékra ajánljanak fel egy szentáldozást, és hogy gondolatban és tettben egészen magukévá tegyék azt az imát, melyet Urunk nekünk tanított, melyet égi Atyánkhoz intézünk: „Sanctificetur nomen tuum, adveniat regnum tuum, fiat voluntas tua sicut is caelo et in terra – Szenteltessék meg a te neved, jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, miként a mennyben úgy itt a földön is.”

Menzingen, 2012. március 29.

(forrás: DICI.org, az FSSPX nemzetközi sajtóirodája)


Feltéve: 2012. március 30.


VISSZA


vissza

a KÖNYVTÁR oldalra                              a KEZDŐLAPRA