Pakisztán: A hatóság buldózerekkel tarolt le egy karitász-központot
(forrás: www.kath.net – 2012. január 13.)

Az északkelet-pakisztáni érsekségben, Lahore-ben a karitásznak egyik központját a Punjab provincia kormánya jogtalanul romboltatta le – ezt jelentette Pater Emmanuel Yousaf, a katolikus segélyszervezet, „Kirche in Not” elöljárója.

Az épületegyüttest, mely több szociális intézménynek – köztük egy idősek otthonának – adott helyet, a helyi kormányzat vezető tisztviselőinek felügyelete és a rendőrség védelme alatt nehéz járművekkel rombolták le, mondta Yousaf páter. A bontásról a karitászt, mint az épületegyüttes jogszerinti tulajdonosát, nem értesítették. Bár az intézmény vezetői helyben bemutatták a tulajdonjogukat bizonyító dokumentumokat, a kormányhivatalnokok közölték velük, hogy az épületegyüttes a provincia kormányának tulajdonába ment át.

A pereskedés 2007-ben kezdődött az 1887 óta fennálló központ tulajdonjoga körül. Az állam azután sajátította ki az épületet, miután egy mohamedán hitre áttért nő, aki igénybe vette a katolikus karitász segítségét, és az épületben szállást kapott, az általa lakott helyiségre bejelentette a tulajdonjogot.

2012. január 11-én keresztények békésen tüntettek az épületegyüttes lebontása ellen.

Yousaf atya a világ keresztényeit arra szólította fel, hogy imádkozzanak a pakisztáni keresztényekért. Ezen kívül bejelentette, hogy nagy segítség lenne, ha a nyugati világ keresztényei országaik politikusaihoz fordulnának, és követelnék tőlük, hogy követeljék pakisztáni kollégáiktól a vallási kisebbségek problémáinak a megoldását.


(megj.: ezerszer figyelmeztettek az iszlámot valóban ismerők, hogy azt a földet, helységet, melyet a mohamedánok imádságra használnak, sajátjuknak tekintik. Ahogy Pakisztánban elfoglalták ezt a több mint 120 éve fennálló keresztény épületet, úgy fogják birtokukba venni Európát, ha elég erősnek érzik már magukat.)

2012. január 16.


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA