A mai kor Júdásai
(forrás: www.kath.net – 2012. április 3. és 4.)

Madrid – Ras al-Chaima/Spanyolország – Egyesült Arab Emirátusok

Április 3-án jelent meg a világsajtóban a következő hír:

A világhíres madridi futballklub, a Real Madrid bevonul az arab világba – de a kis keresztény kereszt nélkül.

Az arab befektetőkre és a jövőbeli iszlám vevőkre való tekintettel változtatják meg az egyesület zászlaját az Egyesült Arab Emirátusok Ras al-Chaima nevű városában létesülő fantáziadús park, a „Real Madrid Resort Island” számára.

A keresztény szimbólumot eltüntetik, mert nagy befektetésekről van szó, többek között egy 10 ezer látogatót befogadó stadionról, egy múzeumról, valamint egy ötcsillagos szállodáról és luxus bungalókról.



Aztán egy nappal később, április 4-én, jött a cáfolat:

A Real Madrid nem távolítja el a keresztet a címeréről

„Minden, amit önök a címerről és a keresztről olvastak, nem igaz”, mondta Raquel Baena, a Real Madrid kommunikációs osztályától a tachles.ch nevű zsidó heti magazinnak.

úgy, hogy az eredetit nem távolították el az internetes portálokról, mintegy szemléltetve, hogy a kérdés „még nincs lejátszva”. „A reszortot prezentálták és építik, ez igaz, de a Real Madrid soha nem fogja a címerét megváltoztatni. Ez a klub történetéhez tartozik.”


Az első hír fordításához még április 3-án, a következő kommentárt fűztem:
     Már elég régóta nem, vagy csak alig, számol be a honlap a világ szörnyűségeiről – például arról, hogy újabban már mozgó villamoson is miséznek, meg hogy a bécsi bíboros-érsek annyira meghatódott egy bejegyzett homoszexuális élettársi kapcsolatban élő férfi ájtatosságán, hogy személyesen engedélyezte, hogy nevezett férfi a helyi egyházközség tagja legyen stb. stb. – de ez a mostani hír sok botrányos történésen is túltesz. Hiszen nem egy szegény, nélkülöző egyesületről, nyomorgó emberekről van szó, akik a betevő falatért, a túlélésért már mindenre képesek – és ez valahol még meg is bocsátható nekik –, hanem a világ egyik leggazdagabbjáról, milliárdos emberekről. Ez megmutatja, hogy a gazdagoknak mindig több és több kell, vagyis a Mammon természete az, hogy nem tud kielégítést nyújtani, másfelől felveti a kérdést: komolyan elvárható Istentől, hogy az ilyeneknek segítsen? És ha netán történik velük valami, mondjuk, lezüllik a csapat, vagy hasonló, akkor megkövezik azt, aki Isten-ítéletről beszél?
     Ilyen hírek hallatán – és jóformán csak ilyen hírek jönnek naponta ezrével – az sem érthető, hogyan állíthatja egy katolikus egyházi személy, jelen esetben Msgr. Nux, hogy már látható a „hajnalhasadás”? (Lásd a honlap Válasz Mgr. Nicola Bux nyílt levelére című cikkét.)

Ezt a kommentárt a cáfolat olvastán sem törlöm. Mégpedig több okból: Az interneten utána néztem a Real Madrid („királyi” madridi klub) címerének a történetéhez. És ott azt láttam, fotókkal illusztrálva, hogy a klub fennállása óta már számtalanszor változtatott a címerén, például a spanyol polgárháború idején igenis levették róla a keresztet (ami annak a koronának a tetején van, melyet a királytól kaptak előzőleg, aki a klubot „királyi” címmel ruházta fel).
     A másik ok, hogy mind a címer-változtatás híre, mid annak cáfolata furcsa forrásokon keresztül jutott a sajtóba. A harmadik ok az, hogy egyre többen mennek az iszlám országokba sok pénzt keresni (teniszezők, lovasok, focisták, mérnökök stb.), akikre nagyjából igaz az, amit a kommentáromban írtam. A negyedik ok az, hogy ez a viselkedés, hittagadás egyre jobban terjed, ha nem is mindig a pénzért, hanem pozícióért, hatalomért.
     Végül az utolsó ok az, hogy felhívja a figyelmünket arra, hogy ne kövessünk el a saját életünkben sem „kis” árulásokat, mert a kis árulásokból lesznek a nagy árulások.


2012. április 5.


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA