A relikviák tisztelete út az Istennel való találkozáshoz
(forrás: www.kath.net – 2012. május 29.)

P. Carlos Martins vándor-kiállítással viszi relikviáit Észak-Amerika embereihez, mert meg van róla győződve, hogy ezek tisztelete az embereket közelebb viszi Istenhez, és hozzájárul a test és lélek gyógyulásához.

Aki a relikviákhoz nyitott szívvel közeledik, az Istennel fog találkozni, mondta P. Carlos Martins az „Egyház kincsei” lelkipásztori szolgálatról. P. Martins tevékenységét az evangelizáció és a gyógyítás terén végzett szolgálatnak tartja. Az USA, Kanada és Mexikó területén rendez kérésre kiállításokat. A mintegy 150 darabos gyűjteményében megtalálhatók például Assisi Szent Ferenc, Aquinói Szent Tamás, Páduai Szent Antal, Lisieux-i Kis Szent Teréz, Goretti Mária és Faustina nővér relikviái.

A kiállításokat a katolikus Egyház relikviáiról szóló kb. egyórás előadással kezdi. Ebben különös hangsúlyt kap annak kiemelése, hogy különbség van az imádat, mely csak Istennek jár ki, és a tiszteletadás között. A katolikusok a szenteket és relikviáikat nem imádják, csak tisztelik.

Ezután a résztvevők lehetőséget kapnak arra, hogy a relikviák előtt imádkozhassanak. P. Martins megígéri a híveknek, hogy eközben Istennel és a szentek közösségével új és mélyebb módon fognak találkozni. „Mind ezen évek alatt, melyekben ezt tettem, a sokszázezer embernél, akik eljöttek, még senki nem élt a »garancia-igénnyel«” mondta P. Martins.

Ezzel szemben gyakran hall gyógyulásról tett tanúbizonyságokat. „Gyógyulások ezreiről számoltak be nekem. Eltűnik a rák, a szívpanaszok, a csontritkulás, mindenféle baj”, mondta P. Martins. Mindazonáltal e testi gyógyulásoknál sokkal drámaibbak számára a lelkek gyógyulásai.
     A szentekkel való találkozás által a híveknek sikerül az örök életük előtt levő akadályokat áthidalni. „Rákkal is a mennybe lehet jutni. Beteg szívvel is a mennybe lehet jutni. De nem lehet olyan szívvel a mennybe jutni, mely kizárta magából Istent. Nem lehet olyan szívvel a mennybe jutni, mely kiengesztelhetetlen”, állapította meg P. Martins.

2012. június 4.


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA