A városatyák megtiltották egy spanyol püspöknek a nyilvános szereplést
(forrás: www.kath.net – 2012. május 22.)

Alcalá de Henares/Spanyolország
Alcalá város képviselőtestülete úgy döntött, hogy Juan Antonio Reig Plá, Alcalá de Henares püspöke városi rendezvényeken nem szólalhat fel többé. Ezen kívül a képviselők kérték, hogy a püspököt másik egyházmegyébe helyezzék. Az ok: a megyéspüspök a gyakorlott homoszexualitás ellen prédikált.

Reig Plá püspök nagypénteki prédikációjában a bűnnek a lélekre ható következményeiről beszélt. Példaként a bűnös életvitelre a házasságtörés és a lopás mellett a homoszexualitást említette. Az ideológiák befolyásolják azokat az embereket, akik úgy vélik, hogy az azonosneműek iránt vonzódnak, mire ezek ezt be akarják bizonyítani. Egyesek prostituálódnak vagy homoszexuális éjjeli lokálokba mennek. „Biztosíthatom önöket, hogy ott a poklot találják meg”, mondta szó szerint a püspök a prédikációjában.

Időközben több spanyol pap egyetértését fejezte ki Reig Plá püspöknek, és imára szólítottak fel „a vallási szabadságért, püspökünkért, és mindazokért, akik a katolikus Egyházat üldözik”. A spanyol püspöki konferencia is támogatásáról biztosította Reig Plá püspököt.

2012. június 8.


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA