A zöldek a vérfertőzés-tiltás feloldását követelik
(forrás: www.fsspx.info – 2012. április 20.)

A németországi Zöld Párt fiataljai azt akarják, hogy a jövőben a családon belüli szexuális kapcsolatokat legalizálják. Törekvésüket, például a szülők és a gyermekek közötti szexuális kapcsolat megengedését, a szervezet szóvivője azzal indokolta, hogy a tiltás a németek elavult és „régimódi erkölcsi elképzelésein” alapszik. „A vérfertőzés tiltása Németországban kirívó állami beavatkozás a privát szférába és az emberek életének önrendelkezésébe.”
     A Zöld Szervezet elnöksége ezen kívül azt is megjegyezte, hogy a lakosság erkölcsi elképzelése nem igazolhatja emberek megbüntetését.

Az államnak nem kell „a lakosság örökösödési javainak tisztaságával” törődni. Ezen okból követeli a zöld ifjúság, hogy Németországban „minden szabadon választott szerelmi kapcsolatot” engedjenek meg.

Az ügy előzménye a Strassburgi emberi jogok bíróságának egyik döntése, mely azt a német törvényt, mely az első fokú rokonok közötti szexuális kapcsolatot tiltja, jogszerűnek ismerte el. Döntésükkel a bírák egy testvérpár panaszát utasították el, akik négy gyereket nemzettek eddig, akik közül kettő fogyatékos.

Követelésükhöz a politikusok új nemzedéke a zöldek parlamenti frakciójától kaptak támogatást. A jobboldali párt szóvivője, Jerzy Montag azt hangsúlyozta, hogy „a rokonok és testvérek közötti közösülés büntetőjogi üldözése anakronizmus”. Az erkölcsi tabukat nem szabadna törvénnyel érvényesíteni.

A Zöld Párt parlamenti képviselője, Hans-Christian Ströbele is hevesen síkra szállt azért, hogy a jövőben a testvérek között megengedett legyen a szexuális kapcsolat. „Két felnőtt ember maga döntheti el, hogy közösüljenek-e vagy sem.” A képviselő a „Bild” újságnak adott interjújában ezt a kijelentését azzal toldotta meg, hogy ez csak akkor érvényes, ha a közösülés önkéntességen alapszik.


Az fsspx.info kommentárja: Mit lehet egy olyan párttól elvárni, mely már a 80-as években a gyermekszexualitás szabaddá tételét követelte?

A katolikus-honlap.hu kommentárja: Ha ezekhez még az új német parlamenti párt, a „Kalózok” követeléseit is hozzá vesszük (úgymond, a templomok lerombolását, a házasság intézményének eltörlését és hasonlókat), akkor kimondható, hogy a vég nem közeleg, hanem itt van (függetlenül attól, hogy mennyi ideig tart).

2012. május 1.


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA