Új hírek a Torinói Halotti Lepelről
(forrás: www.kath.net – 2012. március 12.)

Ahhoz, hogy a Torinói Halotti Leplen látható kép keletkezését meg lehessen magyarázni, egyedül a hősugárzás jöhet szóba. Ezt jelentette ki Giulio Fanti, a páduai egyetem professzora, aki a mechanikus és termikus mérési módszerekkel foglalkozik, és aki évek óta kutatja a torinói leplet. A tudós kutatásainak eredményét a „Journal of Imaging Science and Technology” című lap egyik cikkében jelentette meg, ahogy erről a „Vatican Insider” beszámolt.

A kép – amit 1898-ban a fényképezés legújabb vívmányainak köszönhetően fedeztek fel a leplen – keletkezésére készült fő teóriák részletes megvitatása után, Fanti arra a következtetésre jutott, hogy „a hősugárzás engedi meg számunkra, hogy a Torinói Halotti Lepel egyedülálló karakterisztikájához közelebb kerüljünk, de ez is egy fontos probléma elé állít bennünket. A képnek csak egészen kicsi részleteit, négyzetcentimétereit tudtuk mostanáig reprodukálni, mert nagyobb részekhez olyan nagyságú feszültségek kellenének, melyek nem állnak a rendelkezésünkre”. A kísérletekben, melyeket a tudós Giancarlo Pesavento professzorral való közös munkában hajtott végre, mintegy 500 ezer Volt feszültségre volt szükség ahhoz, hogy néhány centiméter nagyságú képeket nyerjenek, melyek hasonlóak a leplen találhatókhoz.

Fanti professzor kijelentette, hogy „a Torinói Halotti Leplen levő kép nagyságához hasonló kép előállításához több tízezer millió Voltra lenne szükség.
     Vagy a tudomány területén kívül kell körülnézni, és a jelenséget a Feltámadással összekapcsolva látni”.

2012. március 18.


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA