Mi az előnye egy évszázados törvény megváltoztatásának?
(forrás: www.kath.net – 2012. január 8.)

Washington/USA
A republikánusok elnökjelöltségére pályázó Richard Santorum, egy katolikus, egy egyetemen tett látogatásakor a homo-házasságra kapott kérdéseket is megválaszolt. Arra a kérdésre, hogy miért nem helyesli a homoszexuálisok „házasságát”, a kérdező ellen fordította a fegyvert, amikor a kérdésre kérdéssel válaszolt: „Mi a köz előnye egy évszázados törvény megváltoztatásának?” Ezt nem a homo-„házasság” ellenzőinek, hanem a támogatóinak kell bebizonyítani.

Egy diáklány azzal érvelt, hogy minden embernek megvan a joga a házassághoz és ahhoz, hogy boldog legyen, akkor is, ha őt az teszi boldoggá, ha egynemű partnerrel házasodik össze. Santorum visszakérdezett, hogy vajon, ezt az érvelést követve, akkor az is rendben van és legális, ha három vagy több partner „házasodik” össze, ha egyszer őket ez teszi boldoggá?

A katolikus politikus hangsúlyozta, hogy egy férfi és egy nő között megkötött házasságnak azért kell jogilag különleges helyzetet élveznie, mert ebből a kapcsolatból származik miden ember, és a gyermekek ebben a keretben részesülnek megfelelő ellátásban és nevelésben. Különben a társadalom károsodik.

2012. február 1.


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA